Αίτηση της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου για σύγκληση Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ.Ρ.

Α Ι Τ Η Σ Η

Της Δημοκρατικής
Αγωνιστικής Συνεργασίας
(Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α.) Ρόδου

  Προς : Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου
  Κοιν. : Μέλη Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου

Επειδή τα παρακάτω ζητήματα πρέπει να συζητηθούν ή και να παρθούν αποφάσεις, ζητάμε άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. :
1.        Υποστήριξη των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς εξαιρέσεις.
2.        Αίτημα συναδέλφου για δυσμενή μετακίνηση, σε άλλη υπηρεσία με αποτέλεσμα την υποστελέχωση του Τμήματος στο οποίο εργαζόταν.
3.        Παρέμβαση προς το Υπουργείο για την άμεση καταβολή της υπερβάλλουσας διαφοράς που τους κόπηκε λόγω της εθελοντικής ή υποχρεωτικής μετακίνησης σύμφωνα με την Πράξη 122/2015 του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
4.        Καταγγελία εναντίον του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα επιφέρει νέα βάρη στις λαϊκές οικογένειες και θα ανοίξει περαιτέρω τον δρόμο των «ιδιωτικοποιήσεων» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
5.        Καταγγελία εναντίον της απόφασης της Περιφέρειας για τοποθέτηση καμερών ασφαλείας (24ωρη αστυνόμευση-παραβάσεις-παρακολούθηση πολιτών) με πρόσχημα την οδική ασφάλεια.
6.        Πρόταση διεκδίκησης για απαλλαγή τελών κοιμητηρίου σε κοινωνικές ομάδες και λαϊκές οικογένειες που μαστίζονται από την κρίση (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ)
7.        Ανακοίνωση υποστήριξης προς το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για να μη γίνει το εορταστικό ωράριο εργαλείο κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
8.        Υποστήριξη στους εργαζομένους της ΡΟΔΑ και καταγγελία της στάσης της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης «ΡΟΔΑ» που αρνούνται να καταβάλλουν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, παρ’ όλο που δικαιώθηκαν δικαστικά. 
9.        Παράσταση διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, ώστε να μην προχωρήσουν τα σχέδιά της, για διακοπή νερού ή και αφαίρεση μετρητή στους οικιακούς χρήστες, λόγω χρεών.
10.    Δράσεις υποστήριξης για Πρόσφυγες-Μετανάστες.
11.    Ορισμός Ημερομηνίας για Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου για το 2016, με θέματα το Ενιαίο Μισθολόγιο, Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό, Αξιολόγηση, Υγεία - Πρόνοια, Φορολογία. Προγραμματισμός δράσης για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής.
12.    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε κάθε υποστελεχωμένη Υπηρεσία του Δήμου.

ΡΟΔΟΣ  18/12/2015
Η Αιτούσα

Μιχαηλίδη Ντέπη
εκπρόσωπος της  ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου,
μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Υπ/λων Δήμου Ρόδου
+