Κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου στην απεργιακή συγκέντρωση της 12 Νοέμβρη 2015

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την εφαρμογή της ίδιας βάρβαρης αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής! Όλα τα μέτρα που έρχονται σε συνέχεια της ψήφισης του 3ου μνημονίου φέρνουν επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στην εργασία, στη φορολογία, στην Παιδεία, στους ΟΤΑ, στην Υγεία και Πρόνοια. Ανοίγει το δρόμο για τους σχεδιασμούς της τρόικας (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) που κράταγε φυλαγμένα στα συρτάρια της εδώ και χρόνια. Θα τους αφήσουμε;
  • Δε θα χαρίσουμε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα!
  • Δε δεχόμαστε τις συντάξεις πείνας!
  • Δεν δεχόμαστε να γίνει η ασφάλιση προνόμιο λίγων!
  • Δε θα γίνουμε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν την ψήφιση των μέτρων.
Τα μέτρα επιστρέφονται ως απαράδεκτα! Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία «των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής»!
  • Κανένας να μην ξεγελαστεί από τις προσπάθειες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για διαχωρισμό των εργαζόμενων ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι προσφιλής τακτική της κυβέρνησης και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού για να περνούν τα μέτρα!
  • Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα»!
Η απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι η ευκαιρία για να δοθεί μήνυμα στην συγκυβέρνηση και στην τρόικα (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) ότι ο λαός μας δεν πρόκειται να δεχτεί τον σφαγιασμό του.
  •  Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης! (Υγεία, Πρόνοια, Β.Α.Ε., κ.α)
  •  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
  • Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
  •  Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
  •  Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Στην απεργία της 12ης Νοέμβρη είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας! Καθένας μας με συζήτηση στο χώρο της εργασίας του μπορεί να πείσει και τους υπόλοιπους συναδέλφους του για την ανάγκη συλλογικής δράσης, για καθολική συμμετοχή στην απεργία, ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.
Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας παντού. Αυτό είναι το δικό μας όπλο! Κανένας εργαζόμενος ανεξάρτητα τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές δεν συμφωνεί με τον σφαγιασμό του, κανένας δεν εγκρίνει την εφαρμογή τους.
Η απεργία στις 12 Νοέμβρη να είναι η αφετηρία για τον καθένα στον χώρο εργασίας του να σπάσει το φόβο, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, ώστε ο αγώνας μας να κλιμακωθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!
Έχουμε τη δύναμη! Όλοι & Όλες στο δρόμο του απεργιακού ΑΓΩΝΑ!
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, 11:00π.μ.

+