...η συνέχεια του Κράτους!


Η συγκυβέρνηση λέει ότι το κράτος έχει συνέχεια. Κι έχει δίκιο, αφού συνεχίζεται εδώ και χρόνια η μεταφορά της ευθύνης για υπηρεσίες και υποδομές στους δήμους. Πως αλλιώς θα περιορίσουν τις κρατικές δαπάνες του προϋπολογισμού, όταν θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να συντηρεί και να χρηματοδοτεί αυτές, ώστε ο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση;
Οι δημοτικές αρχές έχουν τεράστια ευθύνη γι' αυτό! Οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν θα μπορούσαν να επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές χωρίς τη στήριξή τους. Αρμοδιότητες, υπηρεσίες και δομές από κρατικές “βαφτίστηκαν” δημοτικές με την ευθύνη του κράτους να μετατοπίζεται στους δήμους. Ως “κυματοθραύστης” λειτουργεί ο Δήμος για την αγανάκτηση της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων.
Σ' αυτό το πλαίσιο σκοπιμότητας Κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, οι υπηρεσίες υπολειτουργούν και υποβαθμίζονται. Οι εργαζόμενοι απογοητεύονται μ' αυτήν την κατάσταση. Η απογοήτευση είναι κοινή όπως και στους πολίτες, η οποία μετατρέπεται σε οργή. Ο εργαζόμενος όμως την κρύβει μέσα του, ο πολίτης την ξεσπά σε λάθος ανθρώπους, ενώ Κυβέρνηση και δημοτική αρχή νομοθετούν ανταποδοτικά τέλη, χαράτσια, φόρους, εισφορές, κ.α.
Έτσι, σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΠΝΠ, βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μάρτη 2015, στα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων. “Βαφτίζει” με επικοινωνιακό τρόπο τις πάγιες δαπάνες μισθοδοσίας και σύνταξης ως έκτακτη ανάγκη! Όμως, οι προτεραιότητές της είναι διαφορετικές, αφού αναγνωρίζει το χρέος της πλουτοκρατίας, ως χρέος του λαού και δηλώνει ότι θα πληρώνει τις “δόσεις” του στο διηνεκές και εξ ολοκλήρου. Στην πράξη, αυτή είναι η έκτακτη ανάγκη!
Έχει δεσμευτεί απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, απέναντι στις διάφορες “λέσχες”, απέναντι στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Όλους αυτούς που μαζί με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. (θεσμοί) φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης στο λαό.
Όσοι εργαζόμενοι είχαν ελπίδες για κάτι θετικό, κάτι διαφορετικό από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να απογοητευτούν. Το αντίθετο! Ως εργαζόμενοι να δράσουμε οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά.
Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ώστε να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών των ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων, να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, και να δοθεί πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με επαρκή στελέχωση για να καλυφθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
του Αρβανίτη Δημήτρη
+