Καταγγελία για απόφαση τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης σε χώρο εργασίας

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπλασης, Πολεοδομικών Εφαρμογών και Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, κ. Κακούλη Γιώργο ο οποίος αποφάσισε να εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων στο προσωπικό της παραπάνω Δ/νσης.
Πιο συγκεκριμένα, με την απόφασή του για τοποθέτηση καμερών (που δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ελλάδα), παραβιάζονται κατάφωρα οι κανόνες τοποθέτησης βιντεοσκόπησης που βάζουν ο νόμος 3917/2011 και το άρθρο 7 της οδηγίας 1/2011 της Αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Σημειώνεται ρητά ότι η λειτουργία συστημάτων βιντεοεπιτήρησης για σκοπούς όπως παρακολούθηση εργαζομένων για έλεγχο/αξιολόγησή τους ή για σκοπούς εκπαίδευσής τους δεν επιτρέπεται. Προσβάλλονται και συκοφαντούνται βάναυσα οι εργαζόμενοι του Δήμου που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι υπεύθυνοι και σωστοί εργαζόμενοι και αντί της ισότιμης συνεργασίας χωρίς διακρίσεις επιλέγεται η καταρράκωση της αξιοπρέπειας όλων μας. Εφαρμόζεται μια ακραία αντιδημοκρατική πολιτική με κύριο στόχο την αποδόμηση των υπηρεσιών από τους Δήμους και την παράδοσή τους σε ιδιώτες μεγαλοεργολάβους. Το να ξοδεύονται ποσά για ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων του Δήμου, σε μια εποχή εξαθλίωσης της κοινωνίας λόγω της πολιτικής λιτότητας σε βάρος μας, είναι και προκλητικό και οικονομικά επιζήμιο για τους δημότες.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην αφήσουν καμία κάμερα σε χώρο εργασίας και να τις ξηλώνουν άμεσα. Να προετοιμαστούν για τα νέα μέτρα που έρχονται με βάση το τρίτο μνημόνιο. Να συσπειρωθούν σε αγώνες πιο δυναμικούς και πιο  αποφασιστικούς ώστε να μην περάσει η νέα λαίλαπα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ απερίφραστα την απόφαση αυτή του αντιδημάρχου και ΚΑΛΟΥΜΕ το ΔΣ του Σωματείου μας να καταγγείλει την ενέργεια αυτή στα μέλη του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου και στα τοπικά ΜΜΕ.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ οι προσβολές προς τους εργαζόμενους.
Για τη σημερινή κατάσταση δε φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται από την ΕΕ, τις συγκυβερνήσεις αλλά και από τη σημερινή δημοτική αρχή υπέρ των μεγαλοεργολάβων.
Ρόδος 28/07/2015
+