Αίτημα για τα θέματα στη συνεδρίαση του ΔΣ την Δευτέρα στις 13 Ιουλίου

Α Ι Τ Η Σ Η
Της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α.) Ρόδου
Π Ρ Ο Σ
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου

Επειδή τα παρακάτω ζητήματα πρέπει να συζητηθούν ή και να παρθούν αποφάσεις :
  1. Την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης ετών 2014, 2015 και δημοψηφίσματος στους υπαλλήλους. Εάν χρειαστεί να γίνει συνάντηση με τον Επίτροπο για να βρεθεί τρόπος καταβολής της.
  2. Η κατάργηση του 8ωρου στους Παιδικούς Σταθμούς. Ήδη είναι σε διαβούλευση η σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 31) για την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος (ΠΔ588/1988).
  3. Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία (προκήρυξη, υπηρεσιακό) για την επιλογή Προϊσταμένων & Δ/ντη στον ΔΟΠΑΡ. Από την σύστασή του μέχρι και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί καμιά διαδικασία.
  4. Τοποθέτηση και καταβολή επιδόματος προϊσταμένων και Δ/ντων καθώς και ξεπαγώματος της βαθμολογικής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων. Συνάντηση με τον Επίτροπο για να βρεθεί τρόπος καταβολής του επιδόματος.
  5. Συμμετοχή όλων των υπαλλήλων στα σεμινάρια και όχι με κλήρωση. Η επιμόρφωση είναι δικαίωμα για όλους και όχι προνόμιο για μερικούς ή τυχερούς. Συζήτηση για το έγγραφο που έστειλε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
  6. Αίτημα συναδέλφων που εργάζονται στο Δημαρχείο για προστασία από τις ακτίνες του Ήλιου με την τοποθέτηση όπου χρειάζεται μέσων σκίασης (κουρτίνα, στόρια) και συναδέλφων στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό για ακατάλληλο χώρο εργασίας (πατάρι). Πρόταση για συγκρότηση επιτροπής υγιεινής & ασφάλειας εργαζομένων με συμμετοχή μελών του ΔΣ.
  7. Αίτημα συναδέλφου Αρβανίτη Δημήτρη για την καταβολή μισθοδοσίας 2 μηνών, καθώς και άλλων συναδέλφων πρώην Δημοτ. Αστυνόμων. Τα εντάλματα πληρωμής μπορούν να εγκριθούν από τον Επίτροπο αφού δημοσιεύτηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις του Δημάρχου.
  8. Επικαιροποίηση και εφαρμογή της απόφασης για τακτική συνεδρίαση του ΔΣ δύο φορές το μήνα. Έγκαιρη ενημέρωση των όλων των μελών του ΔΣ για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα να στέλλονται άμεσα για δημοσίευση και ενημέρωση των συναδέλφων.
  9. Κλιμάκωση των πιέσεων για την καταβολή της υπερβάλλουσας διαφοράς σε συναδέλφους. Συνάντηση του ΔΣ και των συναδέλφων με το Δήμαρχο για “εντέλλεσθε”.
  10. Να αποσυρθεί το χαράτσωμα με τον φόρο μπύρας (πρώην φόρος ζύθου) όπου το συνεχίζει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη άποψη της ΚΕΔΕ ώστε να χρηματοδοτεί τους δήμους κατά 10% επιβαρύνοντας τον ίδιο τον λαό, μειώνοντας και το εισόδημά του.
  11. Αίτημα για την αποκατάσταση της ημερήσιας αποζημίωσης για τα εκτός έδρας. Απόσυρση του Σχεδίου Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός & εκτός Επικράτειας» που συνεχίζει την κατάργηση της ημερήσιας αποζημίωσης για την μετακίνηση των εργαζομένων εκτός έδρας.
  12. Συζήτηση-Ενημέρωση για το πρόγραμμα της μίνι-εθελοντικής κινητικότητας.
  13. Άμεση κρατική χρηματοδότηση για την στήριξη όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Κατάργηση των διατάξεων που εμποδίζουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ανάγκες πρόσληψης προσωπικού στον ΔΟΠΑΡ για τους αθλητικούς χώρους (γεν. καθηκόντων) και για το Λογοτεχνικό (γεν. καθηκόντων και καθαριότητας).
  14. Καμιά καταβολή δόσης δανείου εκ μέρους της Δημ. Αρχής αν πρώτα δεν έχει εξασφαλιστεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων.
  15. Άμεση καταβολή των ΚΑΠ που δεν έχουν πιστωθεί ακόμα στο Δήμο. Η κυβέρνηση χρωστά ακόμα τον Ιούνη.
  16. Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο πρόβλημα μισθοδοσίας του επόμενου μήνα και τα μέτρα αλληλεγγύης τόσο σε συναδέλφους μας όσο και στους δημότες.
  17. Έκτακτη Γεν. Συνέλευση για τη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης με την τρόικα.
  18. Ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Κάρπαθο ή σε άλλο νησί του Αιγαίου.
  19. Ψήφισμα Υποστήριξης στους εργαζομένους της ΡΟΔΑ απέναντι στην επίθεση του δέχθηκαν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού τους οργάνου από τον δήμαρχο.
  20. Ψήφισμα Υποστήριξης για τους απολυμένους της Αρχαιολογίας, επειδή έκαναν το έγκλημα να επιμορφωθούν στο αντικείμενό τους στα Δημόσια ΙΕΚ.
  21. Ψήφισμα Υποστήριξης στον αγώνα των καθαριστριών, για μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καταβολή δεδουλευμένων, όχι στους ιδιώτες.
ζητάμε να μπουν στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της 13ης Ιούλη.

Ρόδος, 09/07/2015

Η Αιτούσα
Μιχαηλίδη Ντέπη
εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου,
μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Υπ/λων Δήμου Ρόδου
+