Εκλεψε την παράσταση το γιγαντοπανό στο υπουργείο Οικονομικών

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, χτες το ξημέρωμα, συνδικαλιστές από σωματεία της Αττικής που πήραν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, μπήκαν στο υπουργείο Οικονομικών και από την ταράτσα του κτιρίου «έριξαν» ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη, από τη πλευρά της πλατείας Συντάγματος.
Το γιγαντοπανό απεικόνιζε τους Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα, στη σκιά του ΣΕΒ, περιστοιχισμένους από τα αστέρια της σημαίας της ΕΕ, τον καθένα με το μνημόνιο που φόρτωσε (και ετοιμάζεται να φορτώσει) στο λαό. Από κάτω, με την υπογραφή του ΠΑΜΕ, το σύνθημα έγραφε: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας».
Την ώρα που το γιγαντοπανό έπεφτε στη μπροστινή πλευρά του υπουργείου, στην είσοδο συγκροτούνταν μια μαζική συγκέντρωση εργαζομένων, με σημαίες του ΠΑΜΕ και δυνατά συνθήματα: «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θέλουν συμφωνία, τσακίζουν τον λαό για την πλουτοκρατία», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, τσάκισε μνημόνια και αφεντικά» και «Εδώ, εδώ με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ».
Από την ταράτσα τα «τρικάκια» που καλούσαν στο χτεσινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια έπεφταν βροχή, ενώ η σημαία της ΕΕ αντικαταστάθηκε στον ιστό με αυτή του ΠΑΜΕ. Στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στήθηκε μια ντουντούκα απ' όπου διαβάζονταν ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και το κάλεσμα στο απογευματινό συλλαλητήριο.
Όσο προχωρούσε η μέρα και αυξανόταν η κίνηση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, πολλοί ήταν εκείνοι που κοντοστέκονταν για να δουν το γιγαντοπανό, ακόμα και για να το φωτογραφίσουν. Δεν έλειψαν και τα κορναρίσματα επιδοκιμασίας από τους οδηγούς που κατευθύνονταν από τη Σταδίου προς την οδό Φιλελλήνων.
Η συγκέντρωση στην είσοδο του υπουργείου κράτησε για πάνω από 12 ώρες, μέχρι οι προσυγκεντρώσεις να φτάσουν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, στο χώρο έφταναν μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ απ' όλον τον κόσμο. Μεταξύ άλλων από τις παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις: USB (Ενωση Συνδικάτων Βάσης) Ιταλίας, Left Bloc (Ενωση Εργαζομένων) Αυστρίας, CNTP (Συνομοσπονδία Εργαζομένων Παναμά), SEKO Klubb 111 (Συνδικάτο Εργαζομένων Μετρό Στοκχόλμης), FSOC (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Κανάρια Νησιά), FISE (Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση των Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ), LAB (Συνδικαλιστική Οργάνωση της Χώρας των Βάσκων), 3F (Ομοσπονδία Βιομηχανικών Κλάδων) Δανίας, ΠΕΟ (Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία), CGTP-In (Γενική Συνομοσπονδία Πορτογαλίας), Φροντ Σιντικάλ (Γαλλία).
Κατέφτασε επίσης μεγάλος αριθμός μηνυμάτων από συνδικαλιστές και οργανώσεις των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Λατινικής Αμερικής. Ξεχωριστή σημασία είχε η παρουσία στο χώρο αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, αποτελούμενη από τους Βαλεντίν Πάτσο από το Περού και τον Ντιβανίλντον Περέιρα από την Βραζιλία.
+