Δ. Κουμπούρης: Άμεσα να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις

Σε δήλωσή του ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, του ιδιωτικού τομέα που έγιναν το 2012, τόνισε:
«1. Η δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά την περικοπή των συντάξεων την περίοδο του 2012 είναι για τους συνταξιούχους αδιαπραγμάτευτη και άμεσα πρέπει να εφαρμοσθεί.
Το συνταξιουχικό κίνημα δεν δέχεται και δεν μπαίνει στις λογικές περί τμηματικής εφαρμογής της όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη.
Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε τέτοιες λογικές.
Δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις των κυβερνήσεων που περικόπτουν τις συντάξεις μας και τις έκαναν προνοιακά βοηθήματα να εφαρμόζονται αμέσως και όταν πρόκειται να πάρει κάτι πίσω ο συνταξιούχος ή ο εργαζόμενος αυτό να πέφτει στις ελληνικές καλένδες.
2. Με τη δικαστική απόφαση αυτή προβλέπεται ένα μέρος από τα όσα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει περικοπεί από τις συντάξεις μας να επιστραφεί. Οι συντάξεις είναι πληρωμένες από τους συνταξιούχους με το αίμα και τον αγώνα μιας ζωής.
Γι’ αυτό το συνταξιουχικό κίνημα δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσων μας έχουν αφαιρέσει και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας τους αντεργατικούς αντισυνταξιουχικούς νόμους που έχουν ψηφισθεί.
3. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιηθεί βαθιά η αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των συνταξιούχων στο μαζικό αγώνα ακόμη πιο δυναμικά, για τη διεκδίκηση όλων όσων μας έχουν αφαιρέσει, για να εφαρμοσθούν οι δικαστικές αποφάσεις και να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά αντισυνταξιουχικά μέτρα που βρίσκονται επί θύρας από τη νέα κυβέρνηση.
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 23 Ιούνη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και η πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό να αποτελέσει την παραπέρα πανσυνταξιουχική στράτευση σε αυτό τον αγώνα».
+