Πανελλαδική στάση εργασίας και συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών


Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποίησαν την Τρίτη 16 Ιούνη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στην οποία συμμετείχε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, ενώ μετά με πορεία κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών. Αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση αντιπροσωπεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ με αφορμή τη συνάντηση σημειώνει: «Θέσαμε στο τραπέζι όλα τα καυτά ζητήματα του κλάδου, τη χιονοστιβάδα ιδιωτικοποιήσεων σε μια σειρά από δήμους, την ανάγκη να υπάρξουν μαζικές προσλήψεις, την ανάκτηση μισθολογικών απωλειών καθώς και ζητήματα άρσης περικοπών που προέρχονται από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς συναδέλφων που μπήκαν στην ενδοδημοτική κινητικότητα ή έκαναν μετάταξη και τέλος για το εργασιακό καθεστώς των ατομικών συμβάσεων έργου που προβλέπει η διάταξη του άρθρου 49 του νόμου Κατρούγκαλου και η οποία αφαιρεί μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα από συναδέλφους συμβασιούχους. Ο γενικός γραμματέας, φανερά ενοχλημένος από την παρέμβαση της ΔΑΣ, επανέλαβε ξανά και ξανά ότι έχει συναντηθεί τέσσερις φορές με την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ (πριν το συνέδριο), υπονοώντας ότι του χαλάσαμε το κλίμα συναίνεσης που είχε δημιουργηθεί στις προηγούμενες συναντήσεις στις οποίες η ΔΑΣ δεν ήταν παρούσα. Επί της ουσίας των ζητημάτων όλα παραπέμπονται για την ηγεσία του υπουργείου στην εξέλιξη που θα έχει η διαπραγμάτευση και η συμφωνία της κυβέρνησης για την οποία "οι εργαζόμενοι να εύχονται να πάνε όλα καλά"!!!
Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουν στην άκρη και τις αυταπάτες και τους εκφοβισμούς και να συνεχίσουν να οργανώνουν την πάλη σε κάθε δήμο κόντρα στα νέα μνημόνια».
Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας συγκέντρωση πραγματοποίησαν το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας και το Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πατρέων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
+