Προχώρησε στην απόλυση των καθαριστριών σχολείων

Εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής αποτελεί η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του Δήμου Περάματος, η οποία, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε τελικά να απολύσει τις 20 καθαρίστριες των σχολικών μονάδων της πόλης!
Ομως, δεν έμεινε μόνο εκεί. Η «αριστερή» δημοτική αρχή, για να «αντιμετωπίσει» τις καθαρίστριες που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου διεκδικώντας το αυτονόητο, να μη γίνει καμία απόλυση και να υπάρξει μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, έφτασε στο επαίσχυντο σημείο να προσφύγει στον κοινωνικό αυτοματισμό! Γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της λεγόμενης «ανοιχτής συνέλευσης» των «αγανακτισμένων», από κοινού με τη δημοτική αρχή, δε δίστασαν να συγκεντρώσουν ορισμένους άνεργους, επιδιώκοντας να τους φέρουν σε αντιπαράθεση με τις καθαρίστριες!
Για να πετύχουν τους σχεδιασμούς τους, οι επικεφαλής (ένας από αυτούς γνωστός συνδικαλιστής στον ΟΛΠ) άρχισαν τους προπηλακισμούς σε βάρος των καθαριστριών, λέγοντας «δεν έληξε η σύμβασή σου, μ...; Τι θέλεις τώρα;», «να σηκωθείς να φύγεις να δουλέψει και κανένας άλλος» και άλλα παρόμοια, για να πυροδοτήσουν το κλίμα!
Οι προθέσεις και οι άθλιοι σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχαν εκφραστεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο πρόεδρός του, Τ. Καραγιαννάκης, είχε επιτεθεί στις καθαρίστριες, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτο» να διεκδικούν να μην απολυθούν και να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου, «όταν -όπως είχε πει- στο Πέραμα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι και έχουν και αυτοί δικαίωμα να διεκδικήσουν μία θέση». Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Μαζί για την ανατροπή» του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα, κάνει λόγο για «συνδικαλιστική αλητεία» (!) σε βάρος του κλαδικού Σωματείου Καθαριστών Σχολείων, επειδή προφανώς οργανώνει τον αγώνα των καθαριστριών και ότι «οι άνεργοι αυτής της πόλης έχουν το δικαίωμα για δουλειά»!
Αυτές τις θέσεις εξέφρασαν και στην προχτεσινή συνεδρίαση τόσο ο πρόεδρος όσο και ο δήμαρχος Γ. Λαγουδάκης, οι οποίοι έφτασαν να κατηγορήσουν τις εργαζόμενες αυτές, που εδώ και 10 ως και 18 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέχρι εξάντλησης, αφού δεν επαρκούν και πληρώνονται τώρα με το ποσό των ...300 και κάτι ευρώ, για ...«αναλγησία» απέναντι στους «άνεργους της πόλης»!
Η πρόταση της δημοτικής αρχής, όπως αυτή εκφράζεται από την κατεύθυνση της κυβέρνησης, να απολυθούν οι καθαρίστριες και να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ, πέρασε με 11 ψήφους υπέρ, ενώ δύο δημοτικοί της σύμβουλοι δήλωσαν αποχή.
Οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν την πρόταση του Σωματείου για καμία απόλυση και μετατροπή των συμβάσεων των 20 καθαριστριών από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, την οποία από την αρχή είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο συνδυασμός του ΚΚΕ. Να σημειωθεί ότι για να «επιτευχθεί» η προχτεσινή απόφαση, η δημοτική αρχή ανέβαλε δύο φορές τη συζήτηση του θέματος σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ πριν μία βδομάδα, ανέβαλε με μεθόδευση τη συνεδρίαση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς εκτιμήθηκε ότι υπήρχε ο κίνδυνος να μην περάσει η πρότασή της.
Η προχτεσινή απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί:
  • Στην απόλυση των 13 εργαζόμενων συμβασιούχων ΑμΕΑ του Δήμου.
  • Στη «δράση» που έχει αναλάβει με αποπροσανατολιστικές φιέστες και διάφορες κορόνες, για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
  • Το κλείσιμο του μοναδικού βρεφικού σταθμού σε μία εργατούπολη που σφαδάζει από ανεργία.
  • Στη διαγραφή πόρων που θα έπρεπε να δοθούν στις Σχολικές Επιτροπές, ύψους 260.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι αυτές ήταν του 2006 και έχει παρέλθει η 5ετία! Στη συνέχεια, αναγκάστηκε, κάτω από τη θύελλα αντιδράσεων, να πάρει πίσω την απόφαση, αλλά όσον αφορά τα λεφτά, παρέπεμψε στο απώτερο μέλλον για την καταβολή τους.
  • Στη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, χώρια τις αποφάσεις για 5μηνα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που έχει προσυπογράψει.
+