Αξιολόγηση Υπηρεσιών & Δομών στους Ο.Τ.Α.

Ο Γ. Μιχελάκης με τον πρόεδρο
της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-ΟΤΑ ΡΟΔΟΥ
http://www.dasota-rodos.gr  email:dasotarodos@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Οι εξελίξεις στον κλάδο μας, αλλά και σε όλο το δημόσιο τομέα τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς.
Οι στόχοι που τέθηκαν από Κυβέρνηση-Τρόικα-ΕΕ πριν τρία χρόνια υλοποιούνται ένας-ένας. Χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο για να το πετύχουν. Με μαστίγιο και καρότο, με αυταρχισμό, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με επιστράτευση, με τα ΜΑΤ, με κοινωνικό αυτοματισμό, με αυταπάτες και ψέματα.
 Ήδη έχουμε τους σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα, ακολουθούν οι συνάδελφοι δημοτικοί αστυνομικοί στις 23 Σεπτέμβρη, και έχουν δρομολογήσει άλλες 12.500 από τον Οκτώβριο έως το τέλος του χρόνου.
Ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ κλπ.
Ο νόμος για το νέο σχολείο που ψηφίστηκε στη Βουλή, κάνει την μόρφωση των παιδιών μας έναν εφιάλτη. Η κατάσταση στην Υγεία εκρηκτική. Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι για το κεφάλαιο πηγή τεράστιας κερδοφορίας, και από αυτή τη πηγή πετάνε έξω χιλιάδες συναδέλφους, που ανάμεσά τους είμαστε και εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους.
Προχωράνε ακάθεκτοι τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους κρίσιμους, για τη ζωή του λαού, τομείς (νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, καθαριότητα, πράσινο, αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες, κλπ.). Ξέρουμε καλά ότι χέρι-χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση και η αύξηση της ανταποδοτικότητας.
Τα μέτρα αυτά είναι δεσμεύσεις, που έχουν υπογράψει στις Δανειακές Συμβάσεις, στα ατελείωτα μνημόνια, για να ξεπεράσουν την κρίση τους τα μονοπώλια σε βάρος του λαού. Να τους αδειάσουμε τη γωνιά για να επενδύσουν με όρους δουλείας για μας και αμύθητου πλούτου γι’ αυτά. Η αρχή έγινε με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στους ΟΤΑ και επεκτάθηκε σ’όλες τις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.
Ανάμεσα στα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να πετύχουν τους στόχους τους, είναι η υποχρηματοδότηση και η αξιολόγηση, που οδηγούν σε συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα και των κοινωνικών παροχών.
Η αξιολόγηση, η κινητικότητα και οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων θ’ αποτελούν πλέον μόνιμα εργαλεία που οι εργαζόμενοι σε όλο το δημόσιο θα τα έχουν συνεχώς μπροστά τους.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ συμφωνεί με την αυτοαξιολόγηση, την ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα δίνοντας έτσι βοήθεια στη κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδιά της.
Το παράδειγμα της ΠΟΕ ΟΤΑ, του συμβιβασμού και της υποταγής, ακολουθούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα πρωτοβάθμια σωματεία, με αποτέλεσμα να συμφωνούν στη συμμετοχή των εργαζομένων σε ομάδες εργασίας αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών. Η συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τη Δημοτική Αρχή και ακολούθως για την κυβέρνηση να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις υπηρεσιών , βάσει των περιγραμμάτων που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την αξιολόγηση. Τα περιγράμματα αυτά είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα που παίρνουν για την μείωση των δαπανών στους ΟΤΑ, την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, την επιβολή φόρων και ανταποδοτικών τελών αλλά και τη μείωση του προσωπικού.
Καμιά αυταπάτη για τα σχέδιά τους, καμιά αναμονή και ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης αυτής της πολιτικής.
Ο δρόμος αυτός είναι σίγουρα της ήττας, της λογικής να προσαρμοστούμε στο λιγότερο κακό, στο «να σώσουμε ό,τι μπορούμε», με ατελείωτους εκβιασμούς αφού οι ανάγκες μας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, ο μισθός, η σύνταξη, η υγεία και η παιδεία θα υποτάσσονται στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας.
Έχει ευθύνη ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα στο Δήμο, αν το ανεχθεί, αν δεν πάρει πρωτοβουλίες να ακυρώσει την συμμετοχή του Προέδρου στην Επιτροπή Αξιολόγησης Δομών και Υπηρεσιών.
Να μην περάσει η αξιολόγηση που θέλει η Κυβέρνηση και συμφωνεί η Δημοτική Αρχή.
Να αντισταθεί στον ένα ή τον άλλο εκβιασμό.
Την αντίληψη ότι πρέπει να συμμετέχει ο Σύλλογος για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, έχει τόση αλήθεια, όση αλήθεια έχει ότι, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος, υπερασπίζεται στα τραπέζια του διαλόγου με τον ΣΕΒ τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Θέλουν να μας κάνουν απαθείς, φοβισμένους για να μην αντιδρούμε.
Να μην τους περάσει!!
Να μην πιστέψουμε τα λόγια περί ανάπτυξης, μειγμάτων πολιτικής, που στην ουσία οδηγούν στον ίδιο δρόμο του να καταστρέφονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και πως ο μόνος δρόμος για την ευημερία του λαού είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Με οργανωμένο αγώνα όλου του λαού και όχι μόνο με κλαδικά αιτήματα.
Να αναδείξουμε ότι δεν παλεύουμε μόνο για τη δουλειά μας, αλλά και για υπηρεσίες που θα χαθούν ή θα πληρώνονται αδρά από τους δημότες.
Να μην πιστέψουμε σε νέους σωτήρες, αλλά μόνο στη δύναμη των εργαζομένων.
Σε αυτή τη κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική, συλλογική δράση για να συντονίσουμε τον αγώνα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΠΑΦΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
  • Κανένας πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
  • ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
Ρόδος, 19-09-2013
 
+